Konsten att använda modeller av verkligheten på ett konstruktivt sätt

En studie som publicerades i senaste numret av ”Child Development” visar att tonåringar som har föreställningen att personligheter är statiska, oftare ser våld som en legitim metod för konfliktlösning. (länk finns längst ned i texten)

När vi jobbar med en metod som Cohero är det därför viktigt att alltid betona att de modeller vi använder för att beskriva oss själva och varandra med, inte beskriver något som är oföränderligt. Vi behöver delade psykologiska modeller för att kunna kommunicera om våra likheter och olikheter, för att förstå och kunna förhålla sig konstruktivt och utvecklande till våra känslor, behov och beteenden. Samtidigt är det viktigt att hela tiden vara medveten om att vi aldrig ”ÄR” någon av de etiketter som vi använder för att beskriva oss själva och andra.

Med ett verktyg som Cohero som gör det möjligt att jobba långsiktigt och kontinuerligt med psykologiska processer minskas risken för att vi börjar tänka att det vi precis sett hos oss själva eller hos någon annan är det vi ÄR. Varje spelomgång upptäcker vi något nytt hos oss själva och de andra vi spelar med. Vi utvecklar ett språk som gör det lättare att kommunicera med varandra om våra upplevelser av oss själva och varandra, men som inte förenklar oss som personer.

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130212100558.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28ScienceDaily%3A+Latest+Science+News%29

Publicerad i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*